
20 vastuullista tekoa vuonna 2020
Perheleipuri Salonen on vastuullinen perheyritys.
Olemme turkulainen jo neljännessä polvessa toimiva leipomoalan perheyritys, jonka markkina-alue on kasvanut vuosien saatossa yhä laajemmaksi eteläisessä Suomessa.
”Se pidetään, mikä luvataan”
on kautta aikojen ollut mottomme, ja se kuvastaa vielä tänä päivänäkin tapaamme toimia; haluamme toimia vastuullisesti ja pitää sen minkä lupaamme.
Perheleipuri Salosen vastuullisuus näkyy päivittäisessä tekemisessä; pieniä arjen tekoja ja parannuksia, isoja linjanvetoja paremman huomisen ja vastuullisen yritystoiminnan puolesta sekä kansainvälisestikin tarkasteltuna suuntaa näyttäviä tekoja ympäristömme ja yhteiskuntamme hyväksi omien resurssiemme puitteissa.
Pienistä teoista kasvaa isot virrat, jotka suuremmassa mittakaavassa vaikuttavat tulevien sukupolvien hyvinvointiin. Haluamme olla tässä kehityksessä mukana ja omalta osaltamme kertoa sinulle, miten Perheleipuri Salonen tekee jo nyt huomisesta vähän paremman.
Tuomme vuoden 2020 aikana esiin 20 yksittäistä vastuullista tekoa, joilla olemme mukana rakentamassa parempaa huomista!
taipuu
moneksi
Taikinasta polttoaineeksi!
Kun taikinasta leivotaan valmista leipää, toimii se oivana polttoaineena meille ihmisille, mutta mitä tapahtuu mahdolliselle ylijämäätaikinalle, joka ei koskaan päädy uuniin ja valmiina leipänä ruokapöytiin?
Me Perheleipuri Salosella pyrimme lähtökohtaisesti valmistamaan oikean ja optimaalisen määrän tuotteita, mutta toisinaan taikinaa jää myös yli. Tämän ylijäämätaikinan toimitamme Gasumille, joka valmistaa siitä biokaasua.
Suomessa biokaasua käytetään pääosin lämmön ja sähkön tuotantoon, mutta vähäpäästöisten polttoaineiden kysynnän lisääntyessä nopeasti kasvava biokaasun käyttökohde on myös liikenne.
REKALLA
VÄHEMMÄN
PÄÄSTÖJÄ
Isompi kuljetuskalusto – isompi kertakuorma – vähemmän päästöjä.
Tammikuussa astui voimaan yksi aikamme merkittävimmistä lainsäädäntömuutoksista suomalaiseen rekkaliikenteeseen liittyen. Yhdistelmien suurin sallittu pituus kasvoi 25,25 metristä 34,5 metriin sallien liikenteeseen kolme uutta yhdistelmätyyppiä. Entistä pidempi ja kuljetustehokkaampi HCT-rekka (High Capacity Transport) kuljettaa nyt myös Perheleipuri Salosen leipäuotteita. HCT-Rekka aloitti leipomon kuljtukset lakimuutoksen myötä ja se korvaa mahdollisuuksien mukaan 2 perinteistä puoliperävaunua. Parhaimmassa tapauksessa entisen 2 rekan sijaan vain yksi liikkuu ja ympäristökuormitus pienenee.
Erityisesti kappaletavaran runkolikkenne, elintarvikekuljetukset ja merikonttikuljetukset hyötyvät rekan pituuden kasvusta.
ei jouda
hukkaan
Hyvä leipä ei jouda hukkaan, vaan hyväntekeväisyyteen!
Leipomomme yhteydessä toimivasta kahviomyymälästä useat paikalliset hyväntekeväisyysjärjestöt noutavat päivittäin myymättä jääneen ylijäämäleivän omiin avustukohteisiinsa. Perheleipuri Salosen leipää päätyy leipäkasseihin ja hävikkiruoka-avuksi, jota tarjoavat mm. A-kilta, Ekotori, Loimaan Seudun työttömät ja Kuolemanlaakson apu.
Hyväntekeväisyysjärjestöt tekevät arvokasta työtä pääasiassa vapaaehtoisvoimin, joten meille Perheleipuri Salosella on tärkeää tukea tätä toimintaa ja varmistaa, että apu menee sinne, missä sitä eniten kaivataan.
huolta
hygieniasta
Huolehdimme hygieniasta vastuullisesti!
Yksi tärkeä osa leipomomme vastuullisuusohjelmaa on noudattaa elintarviketeollisuudelle asetettuja määräyksiä ja hygieniaohjeita.
Meillä Perheleipuri Salosella tämä on erityisen tärkeää ja tuotantomme työnjohto työskentelee päivittäin tuotantohenkilöstön rinnalla valvoen tuotteiden laatua ja hygieniohjeiden noudattamista. Päivittäistä valvontaa tuetaan ja seurataan erilaisilla vuosisuunnitelman mukaisilla sisäisillä tarkastuskierroksilla.
Leipomollemme on myönnetty FSSC 22000 elintarviketurvallisuusjärjestelmän sertifikaatti, mikä tarkoittaa sitä, että ulkopuolinen tarkastaja tutkii ja arvioi vuosittain, miten leipomomme elintarviketurvallisuuteen liittyvät asiat on hoidettu.
logistiikka
– vähemmän
päästöjä
Perheleipuri Salonen hyödyntää jakelussaan tehokkaasti yhteiskuljetuksia, eli kuljetusreittejä, joissa yleensä 2-4 leipomoa yhdistävät jakelunsa yhteiselle reitille samaa kuljetuskalustoa hyödyntäen. Salosen jakelualueella näitä yhteiskuljetusreittejä on onnistuttu hyödyntämään yhteensä 77 reitillä kaikista Salosen 82 kokonaisreitistä. Poikkeuksena ovat Turun lähialueille ja Poriin suuntautuva jakelu sekä runkoreiteistä Vantaa-Kouvola ja Vantaa-Lahti, jotka ajetaan yksin. Näillä reiteillä autot saadaan kuitenkin lähtökohtaisesti täyteen, jolloin kaluston käyttöprosentti kuormaan nähden on hyvä. Niin sanottua runkoreittiä ajava rekka-auto on muutettu helmikuussa HCT-rekaksi, mikä mahdollistaa isompien tilausmäärien kuljettamisen yhdellä kertaa. Näin ollen 2 kahden tavallisen rekka-auton sijasta Vantaalle ajaa vain yksi auto tilauksen ollessa 50 lavaa tai alle, mikä toteutuu yleensä viikoittain neljästi.
Näin Perheleipuri Salonen omalta osaltaan pienentää päästöjä maantieliikenteessä, yhteistyössä on voimaa.
kannattaa
Tehokkaan kiertotalouden toteutumisessa yksi tärkeä elementti on kierrättäminen. Raaka-aineiden ja jätteiden hyötykäyttö on järkevää myös leipomon tominnassa; esimerkiksi biojätteestä voidaan valmistaa biokaasua tai ylijäämäleivät lahjoittaa eteenpäin hyväntekeväisyysjärjestöille. Me Perheleipuri Salosella pyrimme tehokkaaseen kierrätykseen mm. seuraavia lajittelupisteitä hyödyntäen:
• Biojätteen taltiointi esimerkiksi virheellisten tuotteiden ja ylijäämätaikinan osalta
• Paperinkeräys toimisto- ja muun paperijätteen osalta
• Pahvinkeräys esimerkiksi raaka-aineiden ja pakkausmateriaalien kuljetuslaatikoiden osalta
• Metallinkeräys esimerkiksi säilyketölkeille
• Uppopaistorasvn taltiointi esimerkiksi munkkien paistoon käytetyn rasvan osalta
• Lasinkeräys kahvion lasijätteille
• Ongelmajätteiden keruu
Jätteiden lajittelun ja kierrätyksen lisäksi toimivassa kiertotauloudessa on tärkeää myös pyrkiä vähentämään syntyvän jätteen määrää, siksi me leipomolla jatkuvasti seuraamme syntyviä jätemääriä ja pyrimme näin minimoimaan jätteiden määrää.
suurta
perhettä
Perheyritystaustainen leipomomme on alusta alkaen työllistänyt myös ulkopuolista väkeä ja olemme olleet huomattava työllistäjä omalla alueellamme jo pitkään; tänä päivänä meillä työskentelee jo noin 140 leipomoalan ammattilaista. Meillä Perheleipuri Salosella arvostetaan työhyvinvointia, mikä näkyy mm. erityisen pitkinä työurina verrattuna nykypäivän keskimääräisiin työurien pituuksiin. Yrityksessämme on toteutunut jopa muutamia 40-vuotisia työuria sekä lukuisia 15-30 vuotta kestäneitä työuria, joista on siirrytty ansaituille eläkepäiville.
Panostamme jatkuvasti yrityksen sisäiseen viestintään ja seuraamme työtyytyväisyyttä säännöllisesti mm. henkilöstön työtyytyväisyyskyselyillä. Erityisesti leipomon tuotantotyö on fyysisesti raskasta vuorotyötä, jolloin hyvä työvuorosuunnittelu sekä toimivien työterveyspalveluiden tarjoaminen nousevat tärkeiksi työhyvinvoinnin osatekijöiksi.
Työntekijöidemme ikähaarukka vaihtelee 20 vuotiaista aina eläkeikäisiin saakka. Palkkaamme mielellämme nuoria alalle valmistuneita työntekijöitä, jotka saavat kasvaa leipomomme kokeneiden ammattilaisten parissa. Leipomoväen lisäksi työllistämme välillisesti muun muassa muita yrittäjiä ja useita autoilijoita kuskeineen sekä henkilöstövuokrauksen kautta palkattuja kausityöntekijöitä ja siistijöitä.
Olemme vastuullinen työnantaja –perheyritys, jossa kaikki olemme yhtä ja samaa perhettä.
KEHITYS-
TYÖ
Jatkuva parantaminen on pohjana turvalliselle ja vastuulliselle toiminnalle.
Perheleipuri Salosella toiminta perustuu jatkuvaan parantamiseen. Kehitämme toimintamme eri osa-alueita kuluttajilta, asiakkailta ja henkilöstöltä saatujen palautteiden avulla. Pidämme vuosisuunnitelman mukaisesti kehtiyskohteiden mukaan teemoitettuja työpalavereja sekä suoritamme säännöllisesti tarkastuskierroksia, joilla toimintaamme kehitetään. Tämän lisäksi henkilöstön koulutus kuuluu olennaisena osana jatkuvaan parantamiseen; henkilöstön ajantasainen tietotaito on meille ensiarvoisen tärkeää. Jatkuvalla parantamisella tavoittelemme myös kustannustehokkuutta, joka on saavutettavissa kun toimenpiteet kohdistetaan oikein ja tehokkaasti.
Perheleipuri Salosella on ollut FSSC 22000 elintarviketurvallisuus sertifikaatti alkuvuodesta 2015 alkaen. Tämä tarkoittaa sitä, että ulkopuolinen tarkastaja tutkii ja arvioi vuosittain, miten leipomomme elintarviketurvallisuuteen liittyvät asiat on hoidettu. FSSC 22000 elintarviketurvallisuussertifikaatin yhtenä vaatimuksena on myös jatkuva parantamisen osoittaminen.
yhdessä
Itämeri
Olemme mukana pelastamassa Itämerta.
Itämeri on yksi maailman herkimmistä ja saastuneimmista meristä. Vakavimpia ongelmia ovat rehevöityminen, ylikalastus, vaaralliset aineet, meriliikenteen riskit sekä luonnon monimuotoisuuden väheneminen. Rehevöityminen tai vaaralliset aineet vaikuttavat luonnon monimuotoisuuteen ja kun puhutaan ilmastonmuutoksesta, puhutaan samalla myös Itämeren tilasta. Rakas ja tärkeä meremme on tällä hetkellä kriittisessä tilassa, mutta se voidaan vielä pelastaa.
BSAG eli Baltic Sea Action Group on voittoa tuottamaton säätiö, joka tekee tärkeää työtä Itämeren pelastamiseksi tuomalla yhteen eri toimijoita, kuten Itämeren valtioiden korkeinta johtoa, viranomaisia ja yksityissektoria. BSAG toimii saattamalla yhteen tieteentekijöitä ja päättäjiä, aktivoimalla yrityksiä löytämään ja toteuttamaan ratkaisuja tuoden kaikki ne tahot yhteen, joiden panosta tarvitaan Itämeren pelastamiseksi.
Me Perheleipuri Salosella kannamme myös kortemme kekoon puhtaamman Itämeren puolesta lahjoittamalla jokaisesta 1.7.-31.8.2020 myydystä Saaristolaisnappipussista 10 senttiä Elävä Itämeri säätiön (Baltic Sea Action Group) työhön Itämeren rehevöitymisen hillitsemiseksi, ilmastonmuutoksen pysäyttämiseksi sekä vedenalaisen luonnon monimuotoisuuden suojelemiseksi.
KESÄ-
TYÖNTEKIJÖITÄ
Perheleipuri Salonen on kautta aikojen työllistänyt myös kesätyöntekijöitä. Vuosittain työllistämme useita kesätyöntekijöitä ja tänäkin vuonna olemme palkanneet n. 20 työntekijää leipomomme eri toimintoihin aina myynnistä ja asiakaspalvelusta tuotantoon, jossa työskentelee suurin osa kausiapulaisistamme.
Useat kesätyöt johtavat myös opintojen päätyttyä pysyviin työsuhteisiin, mikä onkin monessa kesärekrytoinnissa juuri se toivottu lopputulos. Leipomoala on perinteisesti tunnettu käsityöala, jossa paras oppi ja hiljainen tietotaito siirtyy vakiintuneilta ammattilaisilta uusille tulokkaille. Perehdytys on tärkeässä roolissa kesätyöntekijän aloittaessaan työnsä leipomossa; tällä varmistamme, että työ on mielekästä kausiapulaiselle sekä tuottavaa leipomolle. Onnistumisen ilo ja hyvä työviihtyvyys myös kesätyöntekijöiden osalta on meille tärkeää, mikä näkyy leipomoon aina uudelleen palaavina kesätyöntekijöinä.
Onnistunut ja pitkäkestoinen kesätyösuhde onkin mitä mainioin tapa toteuttaa tulevaisuuden rekrytointi vastuullisesti!
JATKUVA
KEHITTÄMINEN
Pakkaus on oleellinen osa tuotekehitystä. Sen valintaan vaikuttavat luonnollisesti itse leipätuotteen ominaisuudet ja koostumus sekä siinä käytetyt raaka-aineet ja oletettu säilyvyys. Kiinnitämme huomiota pakkaussuunnitteluun ja yritämme minimioida pakkausmateriaalin yleisesti. Pakkausten osalta voidaan suunnitella pakkausmuotoihin esimerkiksi uusia leikkauksia, joilla pienennetään tarvittavan pakkausmateriaalin määrää tai vaihtoehtoisesti valita kokonaan uusi ekologisempi materiaali, mikäli tuoteominaisuudet sen mahdollistavat. Yritämme löytää uusia innovatiivisia pakkausmateriaaleja, jotka vähentäisivät esimerkiksi muovin käyttöä. Yritämme tarjota myös erikokoisia pakkausvaihtoehtoja, jotka paremmin vastaisivat kuluttajien erilaisia leivän käyttötottumuksia.
Tuotekehittelyssämme pyrimme aktiivisesti siihen, että sekä leipien valmistuksessa että kuluttajien ruokapöydissä syntyisi mahdollisimman vähän ruokahävikkiä. Perheleipuri Salosen pakkaukset suunnitellaan ja valmistetaan Suomessa.
Suomalaiset viljelijät ansaitsevat isot kiitokset, sillä kotimaisen viljan saatavuus on ollut erinomainen viime vuosina. Me Perheleipuri Salosella pyrimme suosimaan raaka-aineiden osalta lähtökohtaisesti kotimaisia viljoja, aina kun se on mahdollista. Käytännössä kuitenkin osassa tuotteiden valmistusta on välttämätöntä käyttää esimerkiksi erityisiä jauhoseoksia, jolloin kotimaisen viljaraaka-aineen käyttö yksinään ei onnistu. Näidenkin erikoistuotteiden osalta me PerheleipuriSalosella käytämme Suomessa toimivaa raaka-ainetoimittajaa ja edellytämme hyvää tasaista laatua kaikissa raaka-ainetoimituksissamme.
Arvostamme kuluttajiltamme saatua palautetta, ja olemmekin huomanneet, miten kotimainen ruis ja myös kaura pitävät pintansa. Tästä hyvänä esimerkkinä Ruis100 ja Kaura100, joiden viljaraaka-aine on 100 % kotimaista ruista ja kauraa.
Olemme tänäkin vuonna leiponeet SPR:n Varsinais-Suomen alueosastoille myyntiin Nälkäpäiväleipää, joiden myyntituotot menevät SPR:n katastrofijaoston kautta apua tarvitseville. Nälkäpäiväleipänä on tänäkin vuonna suosittu Perheleipuri Salosen Ruisvarras ja sitä myy lähes kymmenen SPR:n paikallisosastoa Varsinais-Suomessa.
SPR:n Nälkäpäivän nettikeräys on käynnissä syys- ja lokakuun ajan (www.nalkapaiva.fi) ja lipaskerääjät jalkautuvat kaduille 24.–26.9. Osallistu sinäkin Nälkäpäivään ostamalla Nälkäpäiväleipää tai lahjoittamalla netti- tai lipaskeräykseen.
Palmuöljy on maailman eniten käytetty kasviöljy, josta valmistettuja rasvaseoksia käytetään laajasti erilaisissa elintarvikkeissa. Kovetetulla palmuöljyllä saadaan tuotteeseen kermaisuutta, rapeutta, hyvää purutuntumaa ja se säilyy paremmin kuin tyydyttymättömiä rasvahappoja sisältävät juoksevat kasviöljyt. Huonoina puolina ovat tyydyttyneiden rasvahappojen runsas määrä sekä palmuöljyn kasvattamisen ja tuotannon kautta työläisten oikeudet sekä ympäristövaikutukset.
Valtaosa Perheleipuri Salosen ruokaleivistä on palmuöljyttömiä. Palmuöljyä sisältävät leivät on tehty raaka-aineseoksista, joissa palmuöljyä on pieni määrä. Palmurasvaa ei sellaisenaan lisätä koskaan Perheleipuri Salosen ruokaleipiin.
Koska palmuöljy pitää kiinteän koostumuksensa hyvin myös huoneenlämpöisenä, on sen korvaaminen ollut kahvileipätuotteissa hankalampaa. Siksi muutokset vaativat taakseen huolellista selvitys- ja taustatyötä, joka vie aikaa. Tänä vuonna olemme saaneet palmuöljyn poistettua Mustikkapitkosta ja Kinuski-karpalopitkosta. Tuotekehityksemme ahkeroi uusien raaka-aineiden ja valmistustapojen löytämiseksi, jotta saisimme palmuöljyä vähennettyä edelleen.
ENERGIA-
TEHOKKAAMPAA
LEIPOMOA
Vuoden 2020 aikana olemme toteuttaneet leipomon lämmitysjärjestelmien kehittämisen esikartoitusvaiheen, jonka pohjalta on tarkoitus tehdä suunnitelma lämmöntalteenotosta ja sen hyödyntämisestä leipomon lämmityksessä tulevaisuudessa. Toteutuessaan lämmöntalteenotolla olisi huomattava vaikutus kiinteistön ulkopuolisen lämmitysenergian tarpeeseen, kun tehokkaasti hyödynnettäisiin omasta tuotannosta syntyvää lämpöenergiaa.
Leipomomme uuneissa käytetään polttoaineenaan puolestaan nestekaasua, joka itsessään on ympäristöystävällisempi tapa lämmittää leipomon massiivisia uuneja. Kehitämme siis aktiivisesti energiatehokkaampaa leipomoa.
HYVÄÄ
YHDESSÄ
Perheleipuri Salonen pyrkii olemaan mukana joka vuosi pienellä panostuksella useammissa hyväntekeväisyyskampanjoissa ja kantaa näin oman kortensa kekoon hyvää tekeviin tempauksiin.
Vuonna 2020 muutamia esimerkkejä mainitaksemme olemme osallistuneet sekä valtakunnallisiin että alueellisiin hyväntekeväisyyskampanjoihin kuten Roosa-nauhakampanjaan, SPR:n nälkäpäiväkeräykseen sekä Pieni kulkija -kampanjaan, joka pyrkii turvaamaan lasten liikenneturvallisuutta alueellisella kohdennuksella.
Ruokahävikki on suurinta kotitalouksissa, mikä johtuu pääosin suunnittelemattomuudesta ja arjen muutoksista sekä keittiötaitojen ja viitseliäisyyden heikkenemisestä. Tähteitä ei hyödynnetä ja parasta ennen -elintarvikkeita käsitellään usein kuin viimeisen käyttöpäivän tuotteitta. Me Perheleipuri Salosella olemme ottaneet tavoitteeksemme kehittää tuotteistamme myös pienempiä pakkauskokoja. Tämä vaatii kuitenkin itse pakkausprosessiin muutoksia ja kartoitammekin kokoajan erilaisia ratkaisuja muovin vähentämiseksi, kuitenkaan elintarviketurvallisuudesta ja tuotteen laatuominaisuuksista tinkimättä.
Uudistamme ensi vuonna pakkauskoneitamme, mikä mahdollistaa erilaisten pakkausmateriaalien käytön ja eri kokoisten leipien pakkaamisen. Näin voimme tulevaisuudessa tuoda tarjolle entistä enemmän myös pienempiä kokovaihtoehtoja Perheleipuri Salosen suosikkileivistä. Tällä hetkellä pieniä pakkauskokoja tuotevalkoimassamme edustavat mm. Ruis100- ja Kaura100 palaleivät. Nämä tuotteet on pakattu 4 kappaleen pakkauksiin, ja tuote sopiikin erityisesti mm. pieniin talouksiin. Yksi hyvä vinkki leivän ruokahävikin vähentämiseksi on pakastaa osa leivistä ja sulattaa leipä esimerkiksi paahtimessa tarpeen mukaan. Leipä säilyttää näin hyvin tuoreutensa eikä pääse kuivumaan.
Suomen ja Euroopan komission tavoitteena on, että vuonna 2020 elämme kierrätysyhteiskunnassa, jossa kaikki jätteet toimivat resurssina. EU:n kiertotalouspaketissa on linjattu, että ruokahävikki tulisi puolittaa 2030 mennessä. Tavoitteiden toteutuminen vaatii toimivat työkalut ruokahävikin jatkuvaan seurantaan ja vähentämiseen koko ruokaketjussa. Syömäkelvoton ruokajäte tulisi puolestaan pystyä hyödyntämään paremmin biomateriaalien raaka-aineena.
rasvasta
polttoaineeksi
Perheleipuri Salosen käytetystä paistoöljystä valmistetaan ilmastoystävällistä kierrätyspolttoainetta. Eteenpäin toimittamastamme käytetystä rasvasta jatkojalostetaan biopolttoainetta, jota käytetään mm. suomalaisilla rahtialuksilla. Biopolttoaine korvaa suoraan fossiilisia polttoaineita, mikä omalta osalta vähentää kasvihuonekaasupäästöjä.
Kierrättämällä paistorasvamme vastuullisesti olemme mukana torjumassa ilmaston muutosta konkreettisella tavalla. Lisätietoa kierrätetystä biopolttoaineesta voit lukea muun muassa täältä: vgecofuel.fi
Hyvä kuitupitoisuus on yksi tärkeimmistä terveysnäkökulmista Perheleipuri Salosen leipien tuotekehityksessä. Tuotevalikoimassamme on jo nyt lukuisia runsaskuituisia leipiä.
Kotimainen ruis ja kaura ovat parhaimpia kuidunlähteitä. Olemmekin viime vuosina panostaneet erityisesti kauratuotteiden kehittämiseen, niiden kasvattaessa jatkuvasti suosiotaan.
Myös suolan käyttöön on kiinnitetty erityistä huomiota. Valtion ravitsemusneuvottelukunnan jodioidun suolan käyttösuositus koskee myös elintarviketeollisuutta, jotta väestön jodin saanti olisi taattu. Niinpä Perheleipuri Salonen on käyttänyt jodioitua suolaa jo useamman vuoden ajan ja tällä hetkellä kaikki suola, jonka lisäämme leipomossa taikinoihin on jodioitua suolaa lukuun ottamatta muutamaa Primula artesaani tuotetta, joiden valmistuksessa käytetään merisuolaa. Myös joissain käyttämissämme raaka-aineissa tai niiden seoksissa on jodioimatonta suolaa. Tästä syystä jodioimatonta suolaa löytyy siis osasta tuotteista. Tuoteselosteesta käy ilmi, sisältääkö tuote jodioitua suolaa, tavallista suolaa vai molempia.
Suola korostaa leivän makua ja siksi se on tärkeä osa tuotetta. Pyrimme tarjoamaan tuotteita erilaisilla suolapitoisuuksilla, jotta jokaiselle löytyisi omia valintakriteerejä vastaava tuote. Joku haluaa valita vähemmän suolaa sisältävän tuotteen terveydellisistä syistä, kun taas joku toinen tekee valinnan pelkästään maun perusteella.
on voimaa
Perheleipuri Salosella on lukuisia alihankkijoita, tavarantoimittajia ja yhteistyökumppaneita, joista monet ovat pitkäaikaisia luottokumppaneita. Yhteistyötahojen valinnoissa olemme kiinnittäneet erityisesti huomiota paikallisuuteen, toimitusvarmuuteen sekä yrityksen arvomaailmaan. Tulevaisuudessa kiinnitämme entistä enemmän huomiota myös nykyisten ja uusien kumppaneidemme vastuullisuuteen ja toimintamalleihin.
Me sitoudumme ja kannamme vastuumme
Taloudellinen vastuu
Pidämme huolta omasta kannattavuudestamme ja kilpailukyvystämme, jotta sillä on pitkällä tähtäimellä edellytyksiä huolehtia sosiaalisesta sosiaalisesta tai ympäristövastuustaan.
Ympäristövastuu
Tunnemme oman toimintamme ympäristövaikutukset, noudatamme lainsäädäntöä, tunnistamme muutostarpeet ja kehitämme toimintaamme jatkuvasti ja kokonaisvaltaisesti: energian, materiaalien ja luonnonvarojen tehokas käyttö, jätteiden määrän vähentäminen ja kierrätys, luonnonsuojelu, ilmastonmuutoksen torjunta, ympäristöä säästävien ratkaisujen tarjoaminen.
Sosiaalinen vastuu
Sosiaalisella vastuulla tarkoitamme kaikkia niitä vaikutuksia, joita yrityksemme toiminnalla on eri ihmisryhmille ja yhteisöille. Näitä sidosryhmiä ovat muun muassa oma henkilöstömme, asiakkaamme ja paikalliset asukkaat, alihankkijamme ja kansalaisjärjestöt. Uskomme, että motivoitunut ja jatkuvasti kehittyvä henkilöstö on menestyvän yrityksemme voimavara.