Yritysesittely | Leipomo Salonen Oy

Leipomo Salonen Oy

MAUKASTA LEIPÄÄ YLI SADAN VUODEN KOKEMUKSELLA

Leipomo Salonen Oy on vuonna 1905 perustettu perheyritys, jonka ydinosaamista on maistuvan ruokaleivän valmistus. Pitkän kokemuksen tuomalla ammattitaidolla leivomme sekä perinteiset varsinaissuomalaiset tuotteet, että nykypäivän suomalaiseen ruokapöytään kuuluvat sämpylät ja palaleivät. Tuotevalikoimamme kattaa myös pitkot, wienerit, munkit ja suolaiset leivonnaiset. Laadukkaat tuotteet valmistamme noin 120 leipomoalan ammattilaisen voimin leipomossamme Vähäheikkilässä sekä kahdessa myymäläleipomossamme: Citymarket Kupittaalla Turussa sekä Citymarket Jumbossa Vantaalla.

SALONEN LEIPOO PERHELEIPURIT-TUOTTEET

Leipomo Salonen osti keväällä Perheleipurit Oy:n tuoreleipäliiketoiminnan, tuotteet ja tavaramerkit. Perheleipureiden valtakunnallinen yhteistyö päättyi elokuun 2015 loppuun. Leipomo Salonen jatkaa lähes 20 vuotta tehtyä Perheleipurit työtä alueellisena toimijana toimittaen tuotteita varsinais-suomen lisäksi uudellemaalle, hämeeseen sekä kymenlaaksoon. Valtakunnalliset Perheleipurit tuotteet jatkavat Perheleipurit Salosen aluetuotteina samoilla nimillä ja ean-koodeilla kuin ennenkin.

Ajankohtaista | Leipomo Salonen Oy

Ajankohtaista

 • 20.2.2018

  Puurosta pehmeyttä ja makua Salosen leipään

  Tuotteiden makuun saadaan leipomossa keitetyn puuron myötä lisää täyteläisyyttä ja leivistä tulee uudella tavalla valmistettuna pehmeämpiä. KOKEILE JA MAISTA!

  Muutos vaikuttaa seuraaviin leipiin:

  GRANO REIKÄLEIPÄ

  KAURA-RUISPALAT

  JUSSIN RUKIINEN LEIPÄ

   

 • 19.10.2015

  Ruisleivät testissä, Salosen ruisleipä ylivoimainen voittaja

  Ruoka.fi sivuston testissä oli kuusi eri ruisleipää, joita on saatavilla perusmarketeista. Leivät leikattiin piparimuoteilla, joten leivän muodosta ei voinut päätellä, mikä leipä on kyseessä. Leipää maisteltiin ilman levitettä sekä levitteen kanssa. Arviointi tapahtui asteikolla 1-5, jossa 1 on huonoin ja 5 paras. Arvioinnin kohteena oli maun lisäksi ulkonäkö, koostumus sekä tuoksu. Testi toteutettiin sokkotestinä eli raati sai tietää, mitä leipiä olivat maistelleet vasta testin jälkeen.

  Testin tulokset:

  Testin ylivoimainen ykkönen oli Perheleipuri Salosen Ruispalaleipä, joka keräsi kiitosta niin maullaan, rakenteellaan kuin tuoksullaankin.

  http://ruoka.fi/ruokajutut/ruisleivat-testissa-katso-ylivoimainen-yllatysvoittaja

 • 27.8.2015

  Syyskuun uutuudet

  Perheleipurit Salosen syksyn uutuudet:

  • Ruisnappi 8 kpl/pss
  • Vaarin Ruis-perunalimppu
  • Pirttilimppu
  • Kaurarieska 2 kpl/pkt
  • Perunarieskanen 6 kpl/pkt
  • Murikkapulla kaneli
  • Murikkapulla rahkajogurtti
  • Ainowiener

  Tutustu uutuustuotteisiin tästä.

  Perheleipurit Salosen Lähileivät

  • Ruisreikäleivän, Ruisnappin ja Ruispalaleivän pääraaka-aineena kotimainen Kemiön myllyn ruis.
 • 27.7.2015

  Perheleipurit -yhteistyö päättynyt

  Perheleipurit -yhteistyö on päättynyt ja Perheleipurit.fi -nettisivut suljetaan

  Perheleipureiden valtakunnallinen yhteistyö on päättynyt ja tämän seurauksena myös perheleipurit.fi -nettisivut suljetaan 31.8.2015. Leipomo Salonen jatkaa lähes 20 vuotta tehtyä Perheleipurit -työtä alueellisena toimijana Etelä-Suomessa. Herkullisia tuotteitamme löytyy kaupoista edelleen uudistuneen logomme alta:

  Leipomo Salonen Oy

   

  Myös Pulla-Pirtti ja Leivon Leipomo jatkavat toimintaansa alueellisesti. Primula keskittää toimintansa jatkossa pakastetuotteisiin.

  Entisten Perheleipurit-osakasleipomoiden sivuille löydät täältä:

  www.primula.fi

  www.pullapirtti.fi

  www.leivonleipomo.fi

 • 5.3.2015

  Leipomo Salonen ostaa Perheleipurien liiketoiminnan

  Turussa toimiva Leipomo Salonen Oy ostaa Perheleipurit Oy:n tuoreleipäliiketoiminnan, tuotteet ja tavaramerkit. Perheleipurit Oy perustettiin 1999. Sen osakasleipomoita ovat olleet: Leipomo Salonen Oy, oululainen Pulla-Pirtti Oy, tamperelainen Leivon Leipomo Oy, pieksämäkeläinen Moilas Leipomo Oy. Perheleipurit Oy on omistanut pääkaupunkiseudulla toimivan Primulan leipomon. Salosen Leipomo jatkaa nyt Perheleipureiden tuoreleipätoimintaa.

  • Leipomoala on Suomessa suuressa muutosvaiheessa. Kuluttajakäyttäytyminen eli kokemus tuoreesta leivästä on muuttunut kauppojen paistopisteiden lisäännyttyä. Hintakilpailu tulee myös supistamaan kauppojen valikoimia. Yrityskaupalla uudistamme omaa toimintaamme ja vahvistamme asemaamme leipomotoimialalla. Ketteränä toimijana pystymme nopeastikin reagoimaan toimintaympäristössä tapahtuviin muutoksiin, toteaa Leipomo Salonen Oy:n toimitusjohtaja Juha Salonen.

  Leipomo Salonen Oy jatkaa Perheleipurit-tuotemerkin tuotteiden valmistusta, kuten esimerkiksi: Ruisreikäleipä, Ruisvarras, Aamiaissämpylät, Täytepitkot ja Kaura100. Tuotteet löytyvät jatkossa Perheleipurit Salonen -tuotemerkillä. Jatkossa nämä tuotteet ovat saatavilla eteläisessä Suomessa, linjan Rauma, Hämeenlinna, Lahti, Kouvola, Hamina eteläpuolella.

  Perheleipurit Oy:n osakasleipomoina toimineet Pulla-Pirtti Oy, Leivon Leipomo Oy ja Moilas Leipomo Oy jatkavat toimintaansa entisellään. Perheleipurit Salosen jakelualueella Varsinais-Suomessa mikään ei muutu, vaan toistaiseksi kaikki toiminta jatkuu niin kuin ennenkin.

  Suomalaista leipää suomalaisille

  Osana järjestelyä uusi perustettava yhtiö, Primula Oy, ostaa Perheleipurit Oy:ltä Primulan Järvenpäässä sijaitsevan leipomon ja oikeudet Primula-tuotteisiin ja brändiin. Uuden Primulan taustalla ovat suurimpina sijoittajina Leipomo Salonen Oy ja Pulla-Pirtti Oy sekä joukko piensijoittajia.

  Primula keskittyy uuden strategiansa mukaan esipaistettuihin pakasteleipätuotteisiin. Pakasteleivät paistetaan kauppojen paistopisteissä. Primulan vahvuutena on tehokas tuotanto ja leivontatekniikka. Tuotteiden säilyvyys paiston jälkeen on merkittävästi kilpailijoita parempi, perustuen tarkkaan harkittuun ainesosien valintaan ja käsittelyyn. Tuotteet leivotaan juureen ja erityisen leivontatekniikan ansiosta leivät ovat käsin tehdyn näköisiä.

  Primulan toimitusjohtajana aloittaa Markus Gotthardt, joka on tähän asti toiminut Perheleipurit Oy:n kaupallisena johtajana. Primulan hallituksen puheenjohtajana toimii Juha Salonen.

  • Perustamme uuden itsenäisen yrityksen, jonka tavoitteena on rakentaa suomalainen vaihtoehto pakasteleipien markkinoille. Moni suomalainen syö tietämättään ulkomaalaista leipää. Primulan keskeiset tuotteet ovat jatkossakin pitkän taikinalevon ja korkean laadun Primula Artesaani -leivät. Käytämme Primulan pakasteleivissä suomalaisia raaka-aineita aina kun mahdollista, kertoo Primula Oy:n hallituksen puheenjohtaja Juha Salonen.

  Jatkossa Primulan pakasteleipiä on saatavilla kauppojen paistopisteistä valtakunnallisesti koko Suomessa. Leipiä myydään myös private label – eli kauppojen omien tuotemerkkien nimellä.

  Primulan leipomolla on luomu- ja tuotannon laadun sertifikaatit (FSSC 22001). Primulalla on erityistä osaamista etenkin kaura ja ruispohjaisissa tuotteissa.

  • Tavoitteenamme on saavuttaa merkittävä osa Suomen markkinasta sekä laajentua muihin pohjoismaihin ja Pohjois-Eurooppaan, toteaa Juha Salonen.

  Osa Perheleipurit Oy:n palveluksessa olevasta henkilöstöstä siirtyy Leipomo Salosen palvelukseen vanhoina työntekijöinä. Osa Perheleipurit Oy:n henkilöstöstä siirtyy Primula Oy:n palvelukseen. Kaikkiaan muutokset koskevat 56 henkilöä. Kauppa on tarkoitus toimeenpanna maaliskuun 2015 aikana.

  Yhteistyö Leipomo Salosen ja Primulan välillä tiivistyy

  Tuoreleipäyhteistyö Leipomo Salonen Oy:n ja Primula Oy:n välillä tiivistyy pääkaupunkiseudulla. Leipomo Salonen valmistaa ja myy jatkossa Perheleipurit Salonen, Primula sekä Artesaani -tuotemerkkien alla olevia tuoreleipätuotteita. Tuotteet leivotaan Turussa ja Järvenpäässä.

  Leipomo Salonen Oy on vuonna 1905 perustettu, vakavarainen ja menestyvä turkulainen perheyritys. Yrityksessä työskentelee noin 100 leipomoalan ammattilaista. Toimitusjohtajana on vuodesta 2003 lähtien toiminut kolmannen sukupolvenvaihdoksen jälkeen Juha Salonen.

  Primula Oy:n pakastetuotteiden leipomo sijaitsee Järvenpäässä, Keski-Uudellamaalla. Primula Oy:n omistuspohja on: Leipomo Salonen Oy (Juha Salonen) n. 36 %, Pulla Pirtti Oy (Heikki ja Hannu Räinä) 32 % sekä joukko piensijoittajia. Yrityksen palveluksessa työskentelee jatkossa noin 30 henkilöä.

  Lisätietoja:

  Leipomo Salonen Oy:n toimitusjohtaja, Primula Oy:n hallituksen puheenjohtaja
  Juha Salonen, puh. 0400 546 862

  Primulan toimitusjohtaja
  Markus Gotthardt, puh. 0500 812 851

Historia | Leipomo Salonen Oy
 • Salosen leivän syntyjuuret

  Keisarinvallan aikana 1905 päätti tarmokas seitsenhenkisen perheen äiti Johanna Salonen perustaa leipomon. Tavoitteena oli palvella lähistön asukkaita ja samalla varmistaa leivän riittäminen omalle perheelle.

  Tiiliuunien lämmittäminen puilla ja taikinan teko aloitettiin aamuyöstä, jotta kuljetuksessa käytetyt käsikärryt voitiin jo varhain aamulla täyttää herkullisilla, vastapaistetuilla leivillä. Osa leivistä toimitettiin suoraan asiakkaille, osa myytiin torilla.

  syntyjuuret

  Aivan alkuvuosikymmeniltä ovat peräisin mm. Salosen sekaleipä ja setsuurit – tuoksuvat ja maistuvat mallasjuureen tehdyt leivät, jotka säilyttävät tuoreutensa ja kuminantäyteisen makunsa monta päivää.

  Eipä tiennyt isoäiti Salonen, miten arvokkaan perinnön hän tekemisillään jätti. Hän leipoi oikeata leipää – leipää, josta vain pieni pala riitti ravitsemaan ja tekemään kylläiseksi. Sota-aikana raaka-aineet olivat vähissä, mutta Leipomo Salonen oli tottunut palvelemaan. Leivottiin jopa asiakkaiden omista raaka-aineista.

  Vuosikymmenten myötä leipomon toiminta on kehittynyt ja laajentunut. Johannan työtä jatkoi oma poika Martti ja seuraavaksi oli vuorossa hänen poikansa Matti. Nyt sitä jatkaa jo neljännessä polvessa Matin ja Riitan vanhin lapsi Juha antaen työtä lähes 60 perheeseen. “Se pidetään, mikä luvataan, on ollut Leipomo Salosen motto vuosikymmenet, ja se pätee vielä tänäkin päivänä.

  Joko Salosen leipäperhe on sinulle tuttu? Reikäleivät, saaristolaisnapit ja sämpylät, kiviarinalla paistetut sekaleivät sekä pitkot, munkit ja wienerit. Herkulliset tuotteet Leipomo Saloselta.

 • Salosen vuosikymmenet

  1905

  Piika Johanna Valtonen aloittaa leipomotoiminnan Kaarinan Vähäheikkilässä. Vuonna 1907 hän avioituu salvumies Nestor Salosen kanssa.

  Salonen20luku

  1910

  Leipomo muuttaa Vähäheikkilän Talonmäelle, ja Nestori avaa rakennukseen kaupan. Leipomo työllistää Johannan ja Nestorin ohella viisi työntekijää.

  1920

  Leipomon toiminta vakiintuu 1920-luvulla, ja vuosikymmenen loppuun mennessä leipomoa laajennetaan ja käyttöön otetaan ensimmäinen kuorma-auto. Asiakaskunta koostuu pääasiassa lähistön työväestöstä, jonka tarpeisiin leivotaan etenkin setsuuria ja ns. junttaleipää.

  1930

  Nestori sairastuu ja kuolee äkillisesti vuonna 1932, jonka jälkeen Johanna vastaa toiminnasta lastensa avustuksella. Kaupasta huolehtivat nyt tyttäret Aili ja Helvi. Poika Veikko siirtyy pitämään omaa kauppaa Pajamäkeen.

  1940

  Sota-ajan säännöstely ja leipäviljan huono saatavuus näkyvät leipomossa pelkistettynä tuotevalikoimana. Tärkein tuote on reikäleipä. Lähelle osuva pommi vaurioittaa pahoin Salosten kauppa- ja asuinrakennusta. Poika Martti avioituu ja hänen vaimonsa Aino aloittaa työt leipomossa.

  kuormat

  1950

  Säännöstelyn purkauduttua asiakaskunta laajenee, ja tärkeimmäksi asiakkaaksi tulee Valio, jonka myymälöihin ja baareihin toimitetaan leipää ja leivonnaisia. Johannan kuoltua 1953 leipomo siirtyy lasten hallintaan. Vuonna 1959 tuotanto siirtyy leipomoksi remontoituun ulkorakennukseen, jonka jälkeen myynti ja työntekijämäärä alkaa tasaisesti kasvaa.

  martti

  1960

  Leipomo siirtyy Martti Salosen johtoon vuonna 1961, ja samalla myös poika Matti aloittaa 15-vuotiaana täysipäiväisen työn leipomossa. Vuonna 1963 hankitaan öljylämmitteinen Matador-uuni. Leipomon myyntialue laajenee Turun ympäryskuntiin.

  matti-pakettiauto

  1970

  Uusi leipomo valmistuu Turun Rykmentintielle vuonna 1973. Tämän jälkeen alkaa nopea kasvun ja leipomotyön koneistumisen vaihe. Aluksi suurelta tuntunutta rakennusta laajennetaan jo muutaman vuoden kuluttua. Vuonna 1975 Matti Salonen aloittaa Leipomon johdossa yhdessä isänsä Martin kanssa. Leipomo Salonen kasvaa yhdeksi Turun suurimmista leipomoista.

  1980

  Vuonna 1985 toisen sukupolvenvaihdoksen myötä Matti Salosesta tulee toimitusjohtaja ja hänen vaimonsa Riitta tulee mukaan yhtiöön. Seuraavana vuonna avoimesta yhtiöstä tulee osakeyhtiö, Leipomo Salonen Oy. Leivästä tulee 1980-luvulla kauppojen kampanjatuote ja etenkin sämpylöiden myynti kasvaa voimakkaasti. Kilpailu kiristyy suurten valtakunnallisten leipomoiden tullessa Turun markkinoille.

  1990

  Matin poika Juha Salonen aloittaa täyspäiväisen työn leipomolla vuonna 1996. Vuonna 1997 alkaa valtakunnallinen Perheleipurit-yhteistyö Moilaseen, Leivon leipomon ja Pullapirtin kanssa. Leipomo Salonen ottaa ensimmäisenä leipomona Suomessa käyttöön kaasupakkausjärjestelmän ja tuo markkinoille esipaistetut sämpylät – Uunilämpimät. Samoihin aikoihin kehitetään tuleva hittituote, Myslileipä, tuotantopäällikkö Reima Ritavaaran Hollannista tuoman idean pohjalta.

  2000

  Leipomo Salonen panostaa ruokaleivän laatuun ostamalla ranskalaisen Gouet-kiviarinauunin ja taikinan käsittelyä parantavat leipomolaitteet vuonna 2002. Seuraavana vuonna, kolmannen sukupolvenvaihdoksen jälkeen, Juha Salonen aloittaa leipomon toimitusjohtajana.

  salonen2005

  2005

  Satavuotias perheyritys Leipomo Salonen on kasvanut lähes sata henkeä työllistäväksi yritykseksi, jonka ydinosaamista on maukkaan ruokaleivän valmistus. Jatkuvalla tuotekehityksellä ja laiteinvestoinneilla taataan leivän laadukkuus ja vastataan kuluttajien muuttuviin leipätottumuksiin. Tuotevalikoimassa on yhteensä satakunta leipää ja leivonnaista, joista suosituimpia ovat Salosen Myslileipä ja Perheleipureiden Ruissämpylä. Paikallisleipomona Leipomo Salonen palvelee Turkua ja sen ympäristöä noin sadan kilometrin säteellä, ja Perheleipurit-yhteistyön kautta koko Suomea.

  Lähde: Kivimäki, Ville 2005: TYÖTÄ LEIVÄN ETEEN – Leipomo Salonen sata vuotta

Tuotehaku

Tuotenimi
EAN-koodi
Tuoteryhmä
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ota yhteyttä

Ota meihin yhteyttä täyttämällä ja lähettämällä lomake. Kattavampaan kuluttajapalvelulomakkeen pääset täältä.

Maanantai

MAANANTAI
Lohikeitto L, G
Chili-ananas-kaalisalaatti G,VE
Pähkinä-juustosalaatti G

Tiistai

TIISTAI
Lihakeitto M,G
Linssi-retiisisalaatti G,Ve
Feta-mansikkasalaatti L,G

Keskiviikko

KESKIVIIKKO
Tex-Mex-jauhelihakeitto M,G
Aurajuusto-pastasalaatti L
Kanacaesarsalaatti L,G,

Torstai

TORSTAI
Hernekeitto L,M,G + pannukakku
Kylmäsavulohi-riisisalaatti M,G
Kaali-fetasalaatti L,G

Perjantai

PERJANTAI
Pinaattikeitto L,G
Broileri-riisisalaatti M,G
Savulohisalaatti M,G